Επτακόσια ογδόντα ένα τετραγωνικά χιλιόμετρα με καταπράσινα τοπία, πολυφωτογραφημένες παραλίες, υπόγειες λίμνες, εντυπωσιακά σπήλαια, βουνά με έλατα, κάστρα και απόμερα μοναστήρια έχει να επιδείξει στον επισκέπτη της η Κεφαλλονιά. Το πανέμορφο αυτό νησί είναι το μεγαλύτερο του Ιονίου και αποτελεί το διοικητικό κέντρο των Επτανήσων.

Στην Κεφαλλονιά μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς ή χρησιμοποιώντας το φέρρυ μπόουτ. Εάν ξεκινήσετε από την Κυλλήνη θα φτάσετε στο Αργοστόλι ή τον Πόρο, ενώ αν πάρετε το καράβι από την Πάτρα ή τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας θα αποβιβαστείτε στην Σάμη.

H Villa Dei Sogni βρίσκεται κοντά σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της νοτιοανατολικής Κεφαλλονιάς, στην περιοχή Κατελειός που φημίζεται για τις ψαροταβέρνες και όπου, αν είστε τυχεροί, ίσως κολυμπήσετε με τη χελώνα καρέτα-καρέτα. Απέχουμε από την πλησιέστερη παραλία 600 μ.

Η συντομότερη πρόσβαση στη Βίλα Αεροδρόμιο: 32 χλμ. Κέντρο Αργοστόλι: 30 χλμ.

Λιμάνι: (Κυλλήνη – Πόρος 1.30’ πλοίο) Πόρος – Κατελειός 14 χλμ. (Πάτρα – Σάμη 3.00’ πλοίο) Σάμη – Κατελειός 37 χλμ. (Ζάκυνθος – Πεσάδα πλοίο) καλοκαιρινούς μήνες (Λευκάδα – Φισκάρδο πλοίο) Φισκάρδο – Κατελειός 85 χλμ.

Πληροφοριακά: Κάθε 15 Αυγούστου στο χωριό Μαρκόπουλο (2 χλμ.) συντελείται ένα θαύμα. Εμφανίζονται στην εκκλησία της Παναγίας, φίδια, τα οποία έχουν ένα σταυρό στη γλώσσα τους και κάθε χρόνο πλήθος κόσμου συρρέει για να τα επισκεφτεί. Επίσης, κάθε 16 Αυγούστου πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι στη Μονή του Αγ. Γερασίμου (προστάτης του νησιού) προς τιμή του.

 
{ Κεφαλλονιά
 
 
   english >>
Κεφαλλονιά, Επτάνησα, Τηλ.: 26710 81717, Fax: 26710 81737, Κιν.: 6958 456685
created by touristorama